tirsdag 29. desember 2009

Ludo Mobil går nye veier

Ikke så veldig overaskende, så tar Idar Vollvik og Ludo Mobil andre veier enn hva andre mobilselskap i Norge gjør. Nå er det faktisk snakk om en sponsoravtale med den engelske fotballklubben Notts County. Klubben var tidligere i media i høst da den skaffet seg den profilerte svenske treneren Sven Göran Ericsson, samt andre kjente spillere som Sol Cambell. Sistnevnte trakk seg etter bare en kamp, men mediafokus det fikk ivertfall den hardtsatsende klubben.

Vollvik har fra tiden i Chess vært kjent for å tenke litt annerledes, enn hva andre aktører i telebransjen har gjort. Chess sponset i sin tid fotballklubben Brann, og Ludo Mobil skal sikkert ikke være noe dårligere, ettersom de ser fremover mot satsing i flere land enn bare Norge. Ryktene om et sponsorsamarbeid har gått en stund, men etter at Vollvik og Ericsson møttes i Oslo i dag, så kommer i hvert fall rykteflommen til å fortsette.

Mobiltelefoni og fotball går sikkert bra sammen, og selv om den engelske fotballklubben ikke akkurat spiller i den høyeste divisjonen enda, er klubben såpass fouksert om i media, at den sikkert passer som hånd i handske for Ludo Mobil. Alle stuntene som mobiltelefonselskapet har gjort, har nok helt sikkert skaffet dem flere kunder. Kundemassen til nå nærmer seg målet om 32.000 kunder innen utgangen av 2009. De billige prisene skader selvsagt ikke, men alt oppstyret i media, må vel sies å være Vollviks spesialitet. Mange nye ideer har han også sikkert fått fra det nystartede Ludorådet, som inneholder 100 studenter som skal hjelpe til med markedsføringen av mobilselskapet.

Det skal bli spennende å se om sponsoravtalen mellom Notts County og Ludo Mobil blir en realitet, så får vi følge med på hvor store selskapet kan bli i England etterhvert. Det som er helt sikkert er at mobiltelefoni ikke er ferdig på en veldig god stund, og satser man på riktig hest kan det gå helt til himmels igjen for Idar Vollvik og Ludo Mobil.

Edit: Avtalen mellom Notts County og Ludo Mobil ble gjennomført i går kveld, og den engelske klubben kommer til å ha Ludo på drakta i 2010 og 2011.  Forøvrig et flott bilde av Ericsson i Vg.